www.svjesnost.com
Sada je: pet 10.09.10 14:51.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća
Autor Poruka

PostPostano: sri 24.10.07 21:30 
Site Admin

U ovom topicu cemo pisati o zanimljivim filmovima koje smo pogledali.

Ne morate biti opsirni vec je dovoljno samo da prenesete neke svoje utiske ili tumacenja odredjenih tema kojih se ti filmovi doticu.

slika

Vrh

PostPostano: čet 25.10.07 01:07 

Citat:
Da li ste imali priliku pogledati film ili procitati knjigu The children of Men?

Usled dve decenije sterilnosti nijedno dete nije bilo rodjeno. Za nekih 100-tinjak godina cemo izumreti kao rasa. Zamislite taj haos na Zemlji. Tehnicka strana film je po mom vidjenju prosecna, ali ono sto me je uzdrmalo jeste tematika.

Vredan je paznje.

Vrh

PostPostano: čet 25.10.07 21:58 
Site Admin

maja je napisao/la:
Da li ste imali priliku pogledati film ili procitati knjigu The children of Men?

Usled dve decenije sterilnosti nijedno dete nije bilo rodjeno. Za nekih 100-tinjak godina cemo izumreti kao rasa. Zamislite taj haos na Zemlji. Tehnicka strana film je po mom vidjenju prosecna, ali ono sto me je uzdrmalo jeste tematika.

Mene je taj film odusevio! :D

Sto se tice tehnicke strane, film definitivno nije snimljen na klasican holivudski nacin. Nekima ce to smetati, a nekima, poput mene :) , jos vise povecati vizuelni uzitak.

Citat:
Zamislite taj haos na Zemlji.

Mene ne brine toliko haos koliko me brine "red" koji dolazi posla tog haosa. :wink:
Mislim da je taj film odlicno uspeo da docara atmosferu jednog NWO sveta.

I posebno mi se svidela kompleksnost situacije u kojoj se glavni glumac nasao.
Ne samo sto je morao da se bori protiv sistema koji uvodi diktatorsku kontrolu, vec je morao da se bori i protiv onih koji su se predstavljali kao borci protiv tog sistema.

I kao sto je to predstavljeno u filmu, siguran sam da nasa borba protiv matriksa sigurno nece biti nimalo laka. :wink:

Vrh

PostPostano: sub 27.10.07 22:48 
Site Admin

Dokumentarac iz dva dela Richard Dawkins-a, The Root of All Evil?

http://video.google.com/videoplay?docid ... 1446868316

http://video.google.com/videoplay?docid ... 3232438954

Dobar pogled na religije u danasnjem vremenu. Samo sto previse prestavlja zvanicnu nauku kao nesto sto se bazira na cinjenicama, ne uzimajuci u razmatranje da su oni koji su stvorili religije isti oni koji kontrolisu zvanicnu nauku.
Darvinizam je takodje jedna vrsta religije koja nema bas veliko uporiste u realnosti.

Vrh

PostPostano: sub 27.10.07 22:57 
Site Admin

Citat:
One change to occur in 21st Century is sudden glacial rebound, over Eurasia first, then North America. Ice ages develop much, much, much faster than thought.

(...)

Q: How does global warming cause glaciers?
A: Increases precipitation dramatically. Then moves the belt
of great precipitation much farther north. This causes rapid
buildup of ice sheets, followed by increasingly rapid and
intense glacial rebound.

Ovo su rekli Kasiopejci, a ako zelite da vidite primer kako bi se to moglo dogoditi pogledajte film The Day After Tomorrow: http://www.imdb.com/title/tt0319262/

U filmu se spominje mamut koji je pronadjen zaledjen sa nesvarenom hranom u zeludcu. Sto znaci da je proslo ledeno doba zaista nastupilo veoma brzo. :wink:

Citat:
Q: Whitley Strieber and Art Bell have published a book about
a "global superstorm." Is any of the information they have
given in this book fairly accurate?
A: Derived from non-human sources known for stark
accuracy, when convenient.
Q: What makes it convenient at the present time for them to
be "starkly accurate?"
A: Fits into plans.
Q: Plans for what?
A: Do we not know already?
Q: In other words: world conquest and the takeover of
humanity?
A: Not as simple.
Q: What would make my statement more accurate?
A: Call it amalgamation.

Along with co-author Art Bell, he also inspired the blockbuster movie about sudden climate change, The Day After Tomorrow.

http://en.wikipedia.org/wiki/Whitley_Strieber

Vrh

PostPostano: uto 06.11.07 22:06 
Site Admin

slika

Cak je i Homer Simpson dosao do bitne spoznaje. :wink:

Homer: Barte, imas samo jednu priliku da bacis tu bombu kroz rupu.

Bart: - U slucaju da promasim zao mi je sto sam rekao da bih zeleo da nisi moj otac.

Homer: -Ne krivim te, i nisam bio neki otac. Mozda ima veze sa tim kako je moj otac odgajio mene.

Jasno mi je, to je ciklus...

Vrh

PostPostano: uto 06.11.07 23:25 
Site Admin

Persej je napisao/la:
Homer: -Ne krivim te, i nisam bio neki otac. Mozda ima veze sa tim kako je moj otac odgajio mene.

Itekako ima.

Pitanje je koliko su djeca na ovom svijetu - koji skuze da je to ciklus - spremni da promjene obrasce ponasanja/odgoja njihove djece,... i da "prekinu ciklus". :wink:

Vrh

PostPostano: uto 06.11.07 23:28 

Citat:
Jasno mi je, to je ciklus...
:cry:

Kako istinito, ali na nama je da ga prekinemo.

Verovatno ste svi pogledali My Big Fat Greek Wedding, komedija koja je na prvi pogled isuvise prosta. Ali, kada razmislite bolje o porukama koje nam film ostavlja onda njegova jeftina fasada biva sporedna.

Na mene jak dojam ostavlja recenica koju majka izgovara cerci: " Dala sam ti zivot da ga zivis!". Na neki nacin joj govori da treba prekinuti taj ciklus gde svako zivi zivot za nekoga ili nesto drugo.

Vrh

PostPostano: uto 06.11.07 23:37 
Site Admin

Citat:
Kako istinito, ali na nama je da ga prekinemo.

Egzaklti!! :-)

Citat:
Verovatno ste svi pogledali My Big Fat Greek Wedding, komedija koja je na prvi pogled isuvise prosta. Ali, kada razmislite bolje o porukama koje nam film ostavlja onda njegova jeftina fasada biva sporedna.

Jao, interesantno je da spominjes ovaj film, jer meni je one cure bilo uzasno, uzasno zao. Kao da sam u nekim segmentima gledala moj zivot.
Mislim, koliko je ona programiranja i ogranicenja poprimila i dobila od svojih roditelja, rodbine i okoline,... katastrofa...
Sva sreca da je onaj decko bio strpljiv i da je u njoj vidio srodnu dushu koju nije htio "ispustiti iz ruku".

Vrh

PostPostano: sri 07.11.07 00:00 
Site Admin

Jedan od naj-naj-zanimljivijih i naboljih filmova koje sam gledala i koji zelim preporuciti je "V kao Vendeta".

Do sada sam ga pogledala 2 puta, a mislim da cu jos koji put, kad se pruzi prilika. :)
Ono sto je meni najbolje je estetika filma: boje, scenografija, kao i gluma Hugo Weavinga. Kad on priča - ježim se.

O čemu se u filmu radi?
Citat:

Radnja filma je smeštena u futurističkom okruženju totalitarne Britanije.

Evey (Natalie Portman), devojku blage naravi, spašava maskirani heroj poznat samo kao "V" (Hugo Weaving).

Neuporedivo harizmatičan i obučen u veštinama borbe i varki, V motiviše svoje sugrađane da se pobune protiv tiranije i ugnjetavanja.

U međuvremenu, Evey otkriva V-ovu misterioznu prošlost, ali istovremeno otkriva istinu i o sebi - što je navodi da se uzdigne kao njegov neobični saveznik u kulminaciji njegovih napora da donese nazad slobodu i pravdu društvu koje je ispunjeno svirepošću i korupcijom.

izvor:
http://www.happynovisad.co.yu/film/v_fo ... ndetta.htm

Oficijelni sajt:
http://vforvendetta.warnerbros.com/

Trailer: http://www.imdb.com/title/tt0434409/trailers

Pogledajte i zapitajte se: A sto ako je to sve u biti metafora nase stvarnosti?
A sto ako stvarno zivimo u svijetu gdje je vlada spremna da zrtvuje vlastiti narod?

Onda pomislite samo na 911 - kontrolirano rušenje Twin Towersa:
http://www.svjesnost.com/forum/viewtopic.php?t=40

Ugodno gledanje. :wink:

Vrh

PostPostano: sri 07.11.07 02:24 

Citat:
Mislim, koliko je ona programiranja i ogranicenja poprimila i dobila od svojih roditelja, rodbine i okoline,... katastrofa...

A, tek kada pogledamo iz ugla jedne kulture vidimo koliko ona ima uticaj na pojedinca.

Mozda bi mogli otvoriti topic na temu balkanske svesti pa da se resavamo onoga sto nam je vekovima usadjivano i nametano. Ta kolektivna svest i te kako utice na idividualnu mada je to jako tesko uvideti ili priznati si. Jos je teze resiti se toga, jer kao sto de Mello kaze da se grcevito drzimo onoga sto je toliko nestabilno i izmice nam stalno iz ruku.

Npr. mi Slaveni smo u 9. veku teskom mukom prihvatili hriscanstvo, tesko smo se odrekli, Daboga, Peruna, Lade i ostalih bogova prirode. Bili smo prosto naterani da postanemo hriscani, a sada se toga drzimo kao pijan plota.

Vrh

PostPostano: sri 07.11.07 03:09 
Site Admin

maja je napisao/la:
Citat:

A, tek kada pogledamo iz ugla jedne kulture vidimo koliko ona ima uticaj na pojedinca.

Bas sam skoro naisao na jedan deo u Bibliji u vezi sa tim, i koji se bas ne slaze sa uobicajenim stavovima hriscana o tome kako treba "voleti sve oko sebe". :roll:

Evo sta je Isus rekao:

"Ne mislite da sam došao mir donijeti na zemlju. Ne, nisam došao donijeti mir, nego mač. Ta došao sam rastaviti čovjeka od oca njegova i kćer od majke njezine i snahu od svekrve njezine; i neprijatelji će čovjeku biti ukućani njegovi."

Vrh

PostPostano: sri 07.11.07 09:09 

Persej (citat)

Citat:
Bas sam skoro naisao na jedan deo u Bibliji u vezi sa tim, i koji se bas ne slaze sa uobicajenim stavovima hriscana o tome kako treba "voleti sve oko sebe".

Sto se Biblije tice molim savet. Nikada je nisam procitala kompletnu, a trebala bih je procitati zbog neke opste kulture. Da li ima potrebe citati i stari i novi zavet za pocetak ili ce novi biti dovoljan.

Eto, dok ovo pisem razmisljam da bih u tom slucaju trebala procitati i ostale vodece knjige drugih religija, jer sto su hriscani bolji od drugih.

Kada vec govorim o ovome da li neko moze da mi da podatak o tome koliko je ljudi ucestvovalo u stvaranju Biblije i koliko vekova je pisana. Osim toga da li vam je poznato da su neka jevanjdjelja uklonjena iz Biblije i o njima nema pomena kao da ih nikada nije ni bilo.
Davno sam gledala dokumentarac pa se ne secam brojeva, ali mislim da je Biblija pisana u vremenskom periodu od nekoliko vekova i da je u tom ' projektu' ucestvovalo nekoliko stotina pisara. Pozamasan projekat. :roll:

Vrh

PostPostano: sri 07.11.07 10:02 
Site Admin

Citat:
Kada vec govorim o ovome da li neko moze da mi da podatak o tome koliko je ljudi ucestvovalo u stvaranju Biblije i koliko vekova je pisana. Osim toga da li vam je poznato da su neka jevanjdjelja uklonjena iz Biblije i o njima nema pomena kao da ih nikada nije ni bilo.

Ja znam da je o ovome mnogo pisao David Icke u svojoj knjizi "Najveca tajna" ali se ne sjecam bas svih detalja. Imam ovu knjigu takodje prevedenu na nas pa cu je danas u toku dana uploadovati na onaj isti link gdje je i Uspenski, mada je i ona pozamasna, ima strana gotovo kao i 4-ti put ali mozes vrlo lako naci poglavlja koja govore samo o tome a znam da je on bas detaljno pisao o tome kako je sveto pismo nastalo.

Vrh

PostPostano: sri 07.11.07 15:00 
Site Admin

Citat:
Kada vec govorim o ovome da li neko moze da mi da podatak o tome koliko je ljudi ucestvovalo u stvaranju Biblije i koliko vekova je pisana.

Davno sam gledala dokumentarac pa se ne secam brojeva, ali mislim da je Biblija pisana u vremenskom periodu od nekoliko vekova i da je u tom ' projektu' ucestvovalo nekoliko stotina pisara. Pozamasan projekat. :roll:

Nekoliko podataka o Bibliji
http://www.dpb.hr/o_bibliji.html

Citat:
07.11.1994

P: Često kažete da je Biblija korumpirana, tko je točno iskrivio Bibliju i kad je to učinio?
O: Illuminati bratstvo prije tisuću zemaljskih godina.
P: Da li to znači da je do prije tisuću godina Biblija bila potpuno točna?
O: Ne.
P: Ima li ikakva mogućnost da je Katolička crkva imala što s tim utjecajem u korupciji?
O: Da.
P: Ima li Katolička crkva u posjedu aktualne originalne tekstove Biblije koji nisu iskvareni?
P: Ima li igdje tih tekstova da egzistiraju?
P: Tko je napisao knjigu o Matthew-u (Mateju)?
O: Grčki osvajači.
P: Što su Grčki osvajači?
O: Kao vaš FBI.
P: Tko je napisao knjigu o Mark-u?
O: Isto.
P: Luka i John? (Luka i Ivan)
O: Isto?
P: Akte?
O: Isti?
P: Da li su neku knjigu Novog Testamenta napisali neki koji su tvrdili da su to oni napisali?
O: Ne. Zapamtite, to je 70% propaganda.
P: Da li je onda 30% točno ili stvarnih učenja?
O: Blizu. Dosta morate odgonetnuti sa instiktom kroz meditaciju.

Vrh

PostPostano: sri 07.11.07 20:57 
Site Admin

Citat:
Sto se Biblije tice molim savet. Nikada je nisam procitala kompletnu, a trebala bih je procitati zbog neke opste kulture. Da li ima potrebe citati i stari i novi zavet za pocetak ili ce novi biti dovoljan.

Ako zelis da saznas nesto vise o najpsihopatnijem "bogu" na svetu stari zavet je odlican izbor. :mrgreen:

Citat:
Osim toga da li vam je poznato da su neka jevanjdjelja uklonjena iz Biblije i o njima nema pomena kao da ih nikada nije ni bilo.

Naravno. Kao sto na ovim prostorima nema pomena o bogumilima, kao da ih nikada nije bilo. :?

Vrh

PostPostano: uto 13.11.07 19:31 
Site Admin

Spomenuo sam prve tri epizode Ratova zvezda.

Zasto bas prve tri?

Zato sto je glavni lik u prve tri epizode Anakin Skajvoker, mladi dzedaj koji je imao velikog potencijala i za koga su mnogi mislili da ce unistiti zle Site i doneti balans Sili. Ali koji je nazalost presao na tamnu stranu.

Kada sam podledao trecu epizodu, Osveta Sita, bio sam veoma razocaran pricom. Prelazak Anakina na tamnu stranu mi se cinio isuvise nelogicnim. Zar pored toliko mudrosti koju je dobio trenirajuci kod najboljih duhovnih ucitelja u galaksiji da bude tako lako bude prevaren i postane ono protiv cega se godinama borio? Kako je to moguce?

Standarno objasnjenje je glasilo da je presao na tamnu stranu jer je zeleo da spase svoju voljenu zenu, Padme. To jeste jedan od razloga, ali to nije bio ni pocetak niti kraj njegovog prelaska pod uticaj zlog Sidiusa.

Dzedaji su ga naucili mnogo toga, i on bi verovatno postao najjaci dzedaj u galaksiji da nije bilo zlog Sita u blizini koji se umesao u njegovu spiritualnu evoluciju.

I to je greska mnogih mudraca na ovoj nasoj planeti. To sto nisu svesni zla koje postoji oko svih nas. Bilo da su tu u pitanju 4D OPS sile ili "obicni" nematerijalni prilepci.

Te sile postoje i vi mozete biti duhovno razvijeni koliko god hocete, ali ako niste sredili svoje emocionalne oziljke, svoje rupe u auri, to sile koje su sastavni deo ovoga matriksa u kome se nalazimo ce iskoristiti svaku mogucnost da zavladaju vama.

I to je ono sto se dogodilo mladom Anakinu.

Jedan emocionalni oziljak je nastao kada su ga Dzedaji odveli od majke.

Drugi kada mu je majka umrla i kada je on iz osvete pobio Pescane ljude.

A sa tim neizlecenim oziljcima postao je lak plen za zlog Sidiusa.

U trenutku kada je prekratio zivot Grofu Dukuu, mogao je da cuje vriske Pescanih ljudi. Sto je jos jedan dokaz da mu je ta trauma i dalje ostala u podsvesti.

A da li su mudri Dzedaji to uocili i pomogli mu da izleci? Nisu.

Zasto? Zato sto su oni metafora starih sistema duhovne evolucije ljudi kod kojih tom problemu nije posvecena velika paznja.

Da li bi sistem koji su Dzedaji mogao da donese rezultate?
Naravno da bi mogao. Pod uslovom da ljudi nemaju u sebi nesto sto se u modernoj psihologiji naziva "detetom u nama".

Ali to nije slucaj sa nama Zemljanima, i to nije bio slucaj sa Anakinom.

Cak i kad je izgubio sve svoje udove i izgoreo u lavi i postao pola covek pola masina, Sidius je znao da je potrebno jos jedan potez kojim bi Anakin konacno presao na tamnu stranu. A to je mrznja prema sebi.

I to je uspeo kada ga je slagao da je njegova ljubav, Padme, umrla od posledica njegovog izliva besa.

slika

Prelaz na tamnu stranu je bio potpun. Mladi Anakin je postao zli Lord Vejder.

Vrh

PostPostano: sri 14.11.07 00:31 
Site Admin

Evo i jednog videa sa numerom "A Hero Falls": http://www.youtube.com/watch?v=gho208R5mPY

Vrh

PostPostano: ned 23.12.07 02:15 
V for Vendetta mi je najbolji film koji sam pogledao u životu.

Savršen je, ne mogu mu naći nijednu manu, poruka je jasna i glasna i sve je savršeno uklopljeno.

http://members.aol.com/pea423/vendetta_art/wednesday42/HolidayGreetings06.jpg

Živio V!!!

Vrh

PostPostano: sub 29.12.07 11:15 

Danas sam pogledala " The Bucket List", preporucujem ga svima.

http://www.watch-movies.net/download_movies.html

Nadam se da cete ovde moci downloadovati filmove koji vam se dopadaju.

Glavne uloge: Jack Nicholson and Morgan Freeman.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Sljedeća

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: