www.svjesnost.com
Sada je: sri 08.09.10 03:21.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor Poruka

PostPostano: pet 28.08.09 15:36 

Jako dobar film, malo je takvih koji su tako blizu istini. Baš jako drukčiji, čudan kako bi rekli ljudi.

Citat:
U "The Objective" ima dosta interesantnih stvari,uglavnom tu je grupa vojnika koji idu u planine na jednu misiju da ubiju jednog čovjeka,njima se pridružio u početku i CIA član koji je bio na tajnoj misiji (čitaj imao je veće ovlasti i više je znao).

Znao je malo više ali opet nije ništa znao jer samo oni na vrhu znaju istinu, i njemu je dato onoliko koliko mu je bilo potrebno, ali opet znao je da je to samoubilička misija i mislio je da time služi svoju zemlju što je bio njegov način da pobjegne od prave stvarnosti, a to je da je samo potrošna roba, a ostali su to shvatili i normalno bili su iznenađeni ali on nije zato jer je znao malo više kako stvari funkcioniraju jer je ipak bio na višim nivoima a i imao je iskustva o takvim stvarima. Samo što mi je malo smiješno što je bila njihova misija, dobro to je film, ali u stvarnosti Konzorcij zna sve o vanzemaljcima, i ne bih ulazio u njihovo područje jer bih znao da bih loše prošao, ali opet tu imamo željeno razmišljanje, i možda su ipak sumnjivi prema svojim gospodarima pa pokušavaju nešto nać, nešto prikupit, istražit. Zanimljivo je da su ostali vojnici na kraju izašli iz sna i spoznali da su dio eksperimenta ali prekasno a to se isto može prenijet na ljudsku civilizaciju kojoj će slijedit gorko buđenje.

Citat:
Interesantno je što taj objekt koji se pojavljivao je na mene ostavio utisak na ono što su kasiopejci rekli o portalima na zemlji (iako kraj filma može imati više tumačenja,misteriozan je).

Mene je podsjetio na ono kad su govorili o vanzem. bazama koje se nalaze u 3 i 4 d., a zapušteno područje Afganistana je za to najbolje. Isto tako su rekli da cijelo područje oko baze, cijela regija zrači frekvencijom 4D i da mu fali da zauvijek pređe u viši denzitet, pa ti se percepcija mijenja, npr. vidiš da je cesta krivudava a ustvari je ravna, pa zato su se i izgubili budući da su se orijentirali prema planinama koje su vidjeli a nisu znali da ih percepcija možda vara, zato i nije radio kompas kako treba. Onaj helikopter kojeg su čuli je isto zanimljivo budući da se vanzem. letjelice mogu prikazati kao helikopteri po potrebi. onda kada su vidjeli onog starca koji je imao uniformu, mislim da su rekli iz 1894. kad su bili Britanci u Afganistanu, što znači da je stari prilično dugo živio , iznad 107 godina, negdje oko 130-140 ili više što je vrlo dugo, a ako znamo da je na 4D vrijeme drukčije, tj. sjetiš se da su neki oteti rekli da ih nije bilo npr. 20 minuta a prošlo je 5 dana što daje zaključiti da je na 3D vrijeme brže, i zato je možda stari tako dugo živio jer moguće je da se čitavo to područje kolebalo između 3 i 4D.
Isto tako zanimljivo je kad su ih napali talibani nisu našli ni jedno tijelo, a sjećam se montauk projekta kad su otvorili prolaz s drugim dimenzijama i ono što su zamislili se materijaliziralo, kao što su rekli C's da se dogodilo kad su izvlačili one avione iz mora, misli svih prisutnih su postali stvarnost dok je prolaz bio otvoren, pa za pretpostavit je da su očekivali da će ih se napast u onom kanjonu jer je to savršeno mjesto za to i time su materijalizirali talibane. Na kraju prolupa, mislim ukipljen je i lebdi iznad kreveta taj CIA agent, ali kvaka je da je to bilo i u Filadelfija eksperimentu slično samo su mornari bili ukipljeni kad su se vratili iz druge dimenzije zbog drukčijeg vremena, jer ako si naviko da ti sporije vrijeme protječe na 4D a ovdje ide brže što sam spomenuo gore, onda je "normalno" da ti treba vremena da se oporaviš jer su i ti mornari bili usporeni i pomaknuli bi se jedan centimetar u nekoliko sati ili dana ne sjećam se više, ali to je uglavnom zbog toga što im je metabolizam bio naviknut na 4D i kad su se našli na 3D bili su usporeni jer vrijeme ide "sporije" na 4D. Možda sam u krivu.

Isto je zanimljivo kako je rekao da mu onaj mali glas u glavi govori da čini krivo, a to je instinkt i zato ga treba slušat jer izlazi pri željenom razmišljanju, poučno!

Podsjeća me na film Hypercube što se tiče eksperimentiranja.

Preporučam film svakako za pogledat, zanima me kako vi vidite to!

Vrh

PostPostano: pet 28.08.09 17:04 

Uglavnom ovo što si napisao tako i ja to vidim,nadopunio si još sa nekim stvarima koje nisam spomenuo,ovo je tip filma koji se doslovno ruga nama ljudima,jel svi će reći da je to samo "film".
Inače ima jako zanimljivih stvari u filmu,od onoga čuvara koji je čuvao područije,oni "entiteti" koji su se materijalizirali u ovu našu stvarnost i koje je vidio onaj vojnik koji je počeo pucati po njima,priča o Aleksandru Velikom neznam jeli točna da je izgubio misteriozno tolike vojnike.
Meni je zanimljivo to što su u filmu prikazali to područije kao neku vrstu doline smrti,svatko tko dođe bude mrtav,a kas. su isto jedanput spomenili za te portale između denziteta,kada je Laura pitala da im kažu nešto više,a oni su rekli da je to preopasno jel bi samo približavanje tom portalu-otvoru značio smrt tijela.
Sve u svemu ovaj redatelj (iako nisam pogledao sve filmove od njega) je interesantan,nakon filma Believers,pa ovaj sada film :hm: .
Skinuti ću ostale filmove od njega,pa javim kakvi su.

Upon meeting a Zen master at a social event, a psychiatrist decided to ask him a question that had been on his mind. "Exactly how do you help people?". "I get them where they can't ask any more questions," the Master answered

Vrh

PostPostano: pet 28.08.09 21:49 

Citat:
priča o Aleksandru Velikom neznam jeli točna da je izgubio misteriozno tolike vojnike.

Za to ne znam i teško je da će se nać u knjigama o njemu, bar ne onima koje sam čitao o njemu, ali gledo sam jedan dokumentarac o UFO-ima kroz povijest koji je rekao da je Aleksandar Veliki vidio leteće štitove koji su mu pucali po zidinama grada Tira(današnji Libanon) kad ga je opsjedao i pomogli mu u osvajanju grada tako. Sad uza ovo da su ga napali ne znam, možda su izmislili! :hm:

Vrh

PostPostano: pon 31.08.09 19:33 

http://www.imdb.com/title/tt0368447/
The Village od Shyamalan-a,inače poznat po svoja 2 filma Unbreakable i The Sixth Sense.
Ovaj film jako dobro prikazuje situaciju u kojoj se nalazi čovječanstvo,čista manipulacija ljudima,samo u ovom slučaju se to otrije dok kod slučaja čovječanstva se ono skriva.

Upon meeting a Zen master at a social event, a psychiatrist decided to ask him a question that had been on his mind. "Exactly how do you help people?". "I get them where they can't ask any more questions," the Master answered

Vrh

PostPostano: pon 31.08.09 20:25 

Fantastican film, pridruzujem se preporukama!
Interesantan je cijelo vrijeme i prikazuje manipulaciju u punom obliku :)

Vrh

PostPostano: uto 22.09.09 21:39 

Zanimljivo, početkom 2010 stiže remake serije V na ABC-u, evo treilera i mogućeg ishoda u kojem će se negativci predstavit kao naši spasioci!

http://www.youtube.com/watch?v=ahjPQjQGdbU&feature=popular

Vrh

PostPostano: uto 22.09.09 21:48 
Site Admin

danny je napisao/la:
Zanimljivo, početkom 2010 stiže remake serije V na ABC-u, evo treilera i mogućeg ishoda u kojem će se negativci predstavit kao naši spasioci!

U Kanadi ce se emitovati od novembra ove godine.

O originalnoj seriji:

Citat:
The story became a Nazi allegory, right down to the Swastika-like emblem used by the Visitors and their SS-like uniforms. There is a youth auxiliary movement called the "Friends of the Visitors" with obvious similarities to the Hitler Youth, and Visitor broadcasts mimic Nazi-era propaganda. The show's portrayal of human interaction with the Visitors bears a striking resemblance to stories from Occupied Europe during World War II with some citizens choosing collaboration and others choosing to join underground resistance movements.

Where the Nazis persecuted primarily Jews, the Visitors were likewise depicted to persecute scientists, their families, and anyone associating with them. They also distribute propaganda in an effort to hide their true identity. Some of the main characters in the initial series were from a Jewish family and the grandfather, a Holocaust survivor, frequently commented on the events of the past again unfolding. Once they are in a position to do so, the Visitors later declare martial law to control the scientists (and resistance fighters) as well.

http://en.wikipedia.org/wiki/V_(The_Original_Miniseries)

Zvuci zanimljivo.

Vrh

PostPostano: ned 27.09.09 18:00 

Evo stiže neki novi film o otmicama, evo kratkog sadržaja o čemu se radi:

Citat:
1n 1972, a scale of measurement was established for alien encounters. When a UFO is sighted, it is called an encounter of the first kind. When evidence is collected, it is known as an encounter of the second kind. When contact is made with extraterrestrials, it is the third kind. The next level, abduction, is the fourth kind. This encounter has been the most difficult to document-until now. Set in modern-day Nome, Alaska, where--mysteriously since the 1960s--a disproportionate number of the population has been reported missing every year. Despite multiple FBI investigations of the region, the truth has never been discovered. Here in this remote region, psychologist Dr. Abigail Tyler began videotaping sessions with traumatized patients and unwittingly discovered some of the most disturbing evidence of alien abduction ever documented.

Evo trailera:

http://www.youtube.com/watch?v=vVRHOhLP-aA

Vrh

PostPostano: pon 28.09.09 12:54 

Baš sam gledao dokumentarni filmPut u Gauntanamo:

Citat:
The Full Movie. This is the story is about three Muslim boys who were caught up in America's "War on Terrorism" Scam and were falsely charged of being terrorist. Watch as they tell you their harsh stories about Guantanamo Bay.

http://www.youtube.com/watch?v=8z5-YNmtB1w

Vrh

PostPostano: pon 28.09.09 16:26 
Site Admin

Citat:
Baš sam gledao dokumentarni filmPut u Gauntanamo:

Dobar je.

Vrh

PostPostano: pon 05.10.09 22:30 

http://www.youtube.com/watch?v=M9n98SXNGl8
Fahrenheit 451 iz 1966 film,ali jako je dobar što se tiče priče,pogledajte pa vidite sami.Kasnije u filmu glavni glumac počne razmišljati i čitati knjige,pa se bori protiv sustava u kojem je i sam radio.Film pokazuje ljude doslovno kao robote automatske mašine,kontrolirani,a da to uopće niti neznaju,jedino taj lik kada počne razmišljati vidi stvarno šta je šta.Kraj filma je dobar,podsjeća me na tajna društva koja čuvaju određena znanja iako bi ja nešto malo promijenio ali sve u svemu jako dobar film za razmišljanje.

Vrh

PostPostano: uto 06.10.09 22:04 

Evo jednog dokumentarca o manipulaciji ljudi Trap:

http://video.google.com/videoplay?docid=404227395387111085&q=the+trap+you+buddy&tota ... plindex=1#

Vrh

PostPostano: uto 06.10.09 22:14 

Citat:
Evo jednog dokumentarca o manipulaciji ljudi Trap:

http://video.google.com/videoplay?docid=404227395387111085&q=the+trap+you+buddy&tota ... plindex=1#

Yep,Adam Curtis ima jako dobre dokumentarce.Izašao je i novi,Adam Curtis - It Felt Like A Kiss.

http://www.guardian.co.uk/stage/video/2009/jun/18/adam-curtis-punchdrunk-it-felt-lik ... ike-a-kiss
Trailer

Vrh

PostPostano: sri 07.10.09 16:29 

Svima bi preporučio film into the wild, nije ništa poseban, samo se bavi istinitom pričom o jednom mladiću koji je nakon faksa napustio sve i otišao prema Aljaski, kad mu se pokvario auto nastavio je pješice. Kada je došao na kraju tamo živio je jedno vrijeme ali kako su mu nedostajale zalihe hrane sve je više mršavio i na kraju se otrovo tako što je pojeo otrovnu biljku kolio se sjećam. Ali bit je u tome da se osjeto slobodnim i rekao je da se nebi nikad vratio onom prethodnom životu. Osjetio je puninu nemajući ništa.

http://www.youtube.com/watch?v=LflnOrT0SB0

Vrh

PostPostano: ned 11.10.09 09:16 

SF film za koji sam tek poslije gledanja shvatio da UOPCE NIJE SF :hm:

Evo umjesto mog objasnjenja prenosim tekst iz "Večernjeg" .

"
“Škampi” (izvanzemaljci) i politička ekonomija

Pokušajte zamisliti da se veliki svemirski brod spustio – nigdje drugdje nego u Africi. Ne u Washingtonu ili drugom zapadnom centru moći, već ni manje ni više nego iznad Johannesburga. Zamislite zatim da nepomično stoji iznad grada, sve dotle ljudi ne odluče poduzeti očekivani korak i ući u njega. No umjesto da se iza zatvorenih vrata nađe neka napredna i visoko razvijena civilizacija, ono što nas očekuje izgladnjeli su i potpuno iscrpljeni izvanzemaljci koji prije sliče životinjama pred izumiranjem nego bićima iz svemira. Zamislite da ljudi, umjesto da pomognu tim bićima, sve njih strpaju u ograđeni i dobro čuvani dio grada, da ih potpuno odijele od običnog stanovništva i egzistenciju im svedu na puko preživljavanje u slamu. To je scenarij prvijenca Neilla Blomkampa, znanstvenofantastičnog filma “Distrikt 9” (2009.) koji je upravo stigao i u hrvatska kina.

Mnogi su već ustvrdili kako je “Distrikt 9” zapravo alegorija za apartheid. S jedne strane, imamo potpuno segregiranu skupinu ne-ljudi čija je egzistencija svedena na “goli život” podložan vječnom ponižavanju i maltretiranju, dok s druge imamo klasu eksploatatora kojima je sve dopušteno. Izvanzemaljce je moguće ubiti bez ikakve kazne. Oni su nepodnošljivi (pa čak i dosadni) “višak” za koji je potrebno “konačno rješenje”. No, ovdje nije riječ samo o “rasnom” pitanju. “Škampi”, to je pogrdni naziv za izvanzemaljce – nisu smješteni u slamove samo zato što imaju pogrešnu “boju kože”, već ponajprije zato što je njihova “boja kože“ (baš kao i kod crnaca) iskorištena kao paravan za brutalnu ekonomsku eksploataciju.

Jadni izvanzemaljci za vladajuću klasu (korporacije) jednostavno su bezlična radnička klasa potrebna isključivo za iskorištavanje. Posjeduju iznimno naprednu tehnologiju i oružje s nezamislivim mogućnostima, ali kako bi se to oružje moglo upotrebljavati, potreban je njihov DNK, pa ih tako korporacija s vremena na vrijeme izvlači iz slamova i doprema u tajne podzemne prostorije na raznolika testiranja. Oni nemaju nikakva prava jer jednostavno nisu ljudi. A isto – i to je razlog zašto “Distrikt 9” nije tek puka znanstvena fantastika – vrijedi za današnje “prezrene na svijetu”, onih milijardu ljudi koji žive u slamovima, od Brazila do Etiopije, i koji su, baš poput “škampa” iz filma, doista izvan-zemaljci. Oni kao da i ne žive na Zemlji, već žive u svjetovima odvojenim od našeg, svjetovima koji su potpuno prepušteni samima sebi. Oni su za nas znanstvena fantastika i ono nezamislivo, a ne izvanzemaljci.

Kada redatelj Neill Blomkamp u intervjuu kaže da vjeruje da Johannesburg predstavlja budućnost čovječanstva, misleći pritom da će rast stanovništva dovesti do sve većeg siromaštva i sve većeg broja slamova, onda je jasno da je “Distrikt 9” više od filma. Riječ je o tome da se, čemu nas uče i bezbrojni primjeri gentrifikacije, od Londona i Hamburga pa sve do Zagreba, ekonomska pitanja (premještanje jednog dijela stanovništva u drugi dio grada) kamufliraju kao “kulturološka”, kao nešto što je nužno za “kulturu” grada, kao što je recimo šoping-centar na Cvjetnom trgu nužan kako bi nestali “štakornjaci” i kako bi se oživio navodno uspavani dio grada. Na globalnoj skali to zapravo znači da se neprofitabilna mjesta brišu s lica zemlje ne bi li bila zamijenjena profitabilnijima. Stanovništvo se pretvara u puke pijune na šahovskoj ploči koji mogu biti žrtvovani za viši cilj viših figura, a kao što ubojstvo “homo sacera” za sobom ne povlači nikakve sankcije, tako i faktična eksploatacija, segregacija i premještanje građana drugog reda prolazi kao puko “sigurnosno pitanje” za dobrobit građana prvog reda. Perverziju imamo kada se ono, kao u “Distriktu 9”, nastoji prikazati i kao “humano rješenje” upravo za one koji su njime nehumano eksploatirani. "

izvor teksta : Srecko Horvat

http://blog.vecernji.hr/srecko-horvat/2009/10/09/skampi-izvanzemaljci-i-politicka-ek ... ekonomija/

Vrh

PostPostano: ned 11.10.09 11:56 

Citat:
izvor teksta : Srecko Horvat

Neće dugo ostat pisat u večernjem ako ovako nastavi! :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pet 23.10.09 18:28 

http://www.imdb.com/title/tt1014759/
http://www.youtube.com/watch?v=DeWsZ2b_pK4

Evo ga novi film baziran na Lewis Carroll-ovoj knjizi.
Po meni te dvije dvije knjige znači prvi nastavak "Alisa u zemlji čudesa" i drugi "Alisa s one strane ogledala" imaju nešto u sebi,ujedno se toga i sjećam od svih tih bajki,basni,crtića što mala djeca gledaju,slušaju ove dvije i The Wonderful Wizard of Oz su mi se urezale u pamćenje,koja slučajnost :mrgreen: ,jednostavno je toliko mašte u tome,kao i The Wonderful Wizard of Oz (koja je dobra metafora za stanje čovječanstva,a ujedno je inspirirana sa 6D).

Zanimljivo će biti kako će ispasti film.

Vrh

PostPostano: pet 23.10.09 22:57 
Site Admin

Voleo bih da vidim modernu verziju Carobnjaka iz Oza.

Vrh

PostPostano: sub 24.10.09 00:00 

Citat:
Voleo bih da vidim modernu verziju Carobnjaka iz Oza.

Koliko vidim vjerojatno neće ni biti nova verzija,ali ako nisi gledao ima verzija iz 1985
http://www.imdb.com/title/tt0089908/
http://thepiratebay.org/torrent/3969521/Return.To.Oz%5B1985%5DDvDrip.DivX%5BEng%5DMP3-hellure

Baš sam skinuo i gledati ću ga nakon meditacije,nekako navečer kada je najmirnije mi je najbolje gledati filmove i još pogotovo ovakve vrste.
Zanimljiv mi je komentar
Citat:
if you loved the original you will HATE this!!!! it is a remake where dorythy is mentally ill.this movie has NO songs and is very dark and frightning.

Dorothy je mentalno bolesna i ovaj remake je mračniji od originala,po meni realnije.

Ispravak

Citat:
This is not a remake of The Wizard of OZ - It is based on another book by Lyman Frank Baum called "Ozma of OZ". It is quite faithful to the original text (probably more so than The Wizard of OZ is to the original book by Baum "The Wonderful Wizard of OZ". So it's not a sequel, it's a completely different film based mainly on another book in the series of 16 about OZ.

Vrh

PostPostano: ned 25.10.09 00:58 
Site Admin

Citat:
Ponekad pomislim da je osnovni posao ljudskih bića samo da shvate šta se uopšte događa.

Postoje trenuci koji vam obeleže život. Shvatite da ništa više neće biti isto. Vreme je podeljeno na dva dela: pre toga... i posle toga.
Ponekad osetite da se takav trenutak bliži.
To je ispit... bar ja tako govorim sebi.
U takvom času... jaki nastave napred... bez obzira šta će pronaći.

http://www.imdb.com/title/tt0119099/

Jos jedan odlican film o demonima.

EDIT: jos jedan odlican citat:

Citat:
Policajac zna. Policajac vidi. Registruje i najobičnije stvari. Često ih se posle sećate. Ali... tada razmislite i shvatite... da ste znali.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: