www.svjesnost.com
Sada je: pet 10.09.10 15:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća
Autor Poruka

PostPostano: sri 30.12.09 19:27 

Citat:
Izgleda kao veoma zanimljiv film:

http://www.youtube.com/watch?v=Z8Z3PlZTSdI

Thx Persej,po mom mišljenju Inception će ući u top 25 filmova svih vremena sigurno (prema imdb).

Dobra tematika,slično Matrix-,viditi ćemo kada ga svi pogledamo,koliko vidim radi se o ideji,o umu i o tome šta sve sam um može napraviti .

Upon meeting a Zen master at a social event, a psychiatrist decided to ask him a question that had been on his mind. "Exactly how do you help people?". "I get them where they can't ask any more questions," the Master answered

Vrh

PostPostano: sri 30.12.09 20:59 
Site Admin

Citat:
Dobra tematika,slično Matrix-,viditi ćemo kada ga svi pogledamo,koliko vidim radi se o ideji,o umu i o tome šta sve sam um može napraviti .

Ako trejler ne laze, trebalo bi da bude nesto dobro. Drago mi je da holivud jos uvek moze da napravi originalan film.

Vrh

PostPostano: čet 14.01.10 00:50 
Site Admin

daco je napisao/la:
Ink.
Pogledao film danas i iznenađen sam kako je ovaj low-budge film bolji od većine filmova na koje se troše milijuni i milijuni dolara.
Ink je stvarno nevjerojatan i fascinantan film koji zahtjeva i više gledanja samo zbog toga što film ima puno ideja u sebi koji će svatko na svoj način shvatiti.
10/10,na imdb piše 6.8,ali zaboravite tu ocijenu jel nije ni blizu onome što film govori.Neki kritičari kažu da je metafora za svijest i podsvijest kao dva svijeta,ja bi rekao da je to istina,ali ubacio bi se i još rekao da film dobro pokazuje situaciju samoga čovjeka i njegove nesvjesnosti (mehaničnosti),moći ćete naći u tome i predatorski um koji navodi na čovjeka da radi nešto što on nije...
Rekao bi da je Ink metafora za čovjeka i njegovih programa sa kojima se bori čitav život.
popcorn

Pokusao sam da ga gledam ali jednostavno nisam mogao da izdrzim do kraja. Nije da mi je neophodno da film ima neku poznatu licnost niti su mi mnogo bitni specijalni efekti, ali ti nezavisni filmovi jednostavno nemaju nesto sto imaju holividski filmovi A klase. :?

Procitao sam pricu na wikipediji i vidim da prica nije losa, ali mi je film u globalu mnogo dosadan. :|

Vrh

PostPostano: čet 14.01.10 08:53 
Site Admin

Citat:
Pokusao sam da ga gledam ali jednostavno nisam mogao da izdrzim do kraja. Nije da mi je neophodno da film ima neku poznatu licnost niti su mi mnogo bitni specijalni efekti, ali ti nezavisni filmovi jednostavno nemaju nesto sto imaju holividski filmovi A klase.

Tako je, Ink nema onaj "prepoznatljivi karatker" koji u sebi sadrze visokobudzetni holivudski filmovi ali mislim da mu je to, u ovom slucaju, ogromna prednost. :wink:
Pogledao sam ga jos prije i mogu reci da mi strasno dopao, ispocetka mi je bio uzasno dosadan ali kako se radnja odvijala... naprosto sam ostao prikovan za monitor, a i muzika iz filma je stvarno fantasticna.
Ono sto je, po mom misljenju, najveca vrijednost u ovom filmu jeste jako slikovit prikaz hiperdimenzionalnih realiteta, mogucnosti za prolazak kroz njih, jasno su prikazane OPS i OPD sile i njihovi uticaji, a mislim da je u filmu nekako docarana i ona prava i istinska ljubav.
U svakom slucaju snazno ga preporucujem za pogledati, nekako mi se cini da u ovom filmu ima puno toga vise od onog sto prikazuje na prvi pogled. :wink:

Vrh

PostPostano: čet 14.01.10 23:02 

Citat:
Pogledao sam ga jos prije i mogu reci da mi strasno dopao, ispocetka mi je bio uzasno dosadan ali kako se radnja odvijala... naprosto sam ostao prikovan za monitor, a i muzika iz filma je stvarno fantasticna.

Upravo to.I meni je bio dosadan na početku,ali poslije se isplatilo.
Citat:

U svakom slucaju snazno ga preporucujem za pogledati, nekako mi se cini da u ovom filmu ima puno toga vise od onog sto prikazuje na prvi pogled. :wink:

Film je genijalan,ja sam ponavljao neke scene iz filma nebrojeno puta i svaki put ostavi utisak neka scena,film ima dosta toga u sebi za razmišljanje,a na gledaocu je da razmišlja i pokuša shvatiti,dočarava dosta stvari koje se tiču samoga čovjeka.

Upon meeting a Zen master at a social event, a psychiatrist decided to ask him a question that had been on his mind. "Exactly how do you help people?". "I get them where they can't ask any more questions," the Master answered

Vrh

PostPostano: sri 27.01.10 18:38 
Skinuo mi se Fourth Kind. Malo sam bacio pogled na film, onako da vidim jel valja sve. Neke dijelove sam pogledao i mogu reći da se upravo sada ne osjećam baš veselo, makar ću staviti smajlića poslje kraja rečenice. :D

Nekako bi volio da nisam provjeravao jel sve uredu sa filmom. Trebao sam to ostaviti za neki jako sunčani dan točno u podne. :mrgreen:

Neznam zašto, ali bez obzira na sve i dalje me drma pomalo ko neki strah, nesigurnost kada se dotaknem pitanja vanzemaljaca ( u večernjim satima pogotovo, kada sunce umre ). Kao recimo ovaj nimalo strašni film :D . Odoh sada se malo razveseliti uz neko lakše "štivo", kao recimo ovo: http://www.youtube.com/watch?v=Wpb4b2Rxrks&feature=related :mrgreen:

ili još lakše: http://www.youtube.com/watch?v=V6Ia15riHRw :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet 28.01.10 22:50 
daco je napisao/la:
Ink.
Pogledao film danas i iznenađen sam kako je ovaj low-budge film bolji od većine filmova na koje se troše milijuni i milijuni dolara.
Ink je stvarno nevjerojatan i fascinantan film koji zahtjeva i više gledanja samo zbog toga što film ima puno ideja u sebi koji će svatko na svoj način shvatiti.
10/10,na imdb piše 6.8,ali zaboravite tu ocijenu jel nije ni blizu onome što film govori.Neki kritičari kažu da je metafora za svijest i podsvijest kao dva svijeta,ja bi rekao da je to istina,ali ubacio bi se i još rekao da film dobro pokazuje situaciju samoga čovjeka i njegove nesvjesnosti (mehaničnosti),moći ćete naći u tome i predatorski um koji navodi na čovjeka da radi nešto što on nije...
Rekao bi da je Ink metafora za čovjeka i njegovih programa sa kojima se bori čitav život.

Sve to vrijedi za film i rekao bih da se još puno toga može izvući iz filma, nevjerovatan film upravo ga odgledah. Film me se mnogo dojmio, po meni jako dobar film. Ima puno simbolike u njemu zavisno od toga kako se uzme, a film je odrađen i prezentiram na extra način, a muzika je baš odgovarajuća i uhu ugodna. Velika preporuka svima za gledanje. :D :wink:

Tek sada vidjeh da ste napisali da ste iskusili dosadu tijekom gledanja filma na početku, a da Persej nije pogledao do kraja. Mogu reći da mi se film od početka mnogo dopao i da nisam osjećao dosadu ni na početku ni kroz film, naprotiv film mi je privukao pažnju od početka i činilo mi se ko da je trajao 10 min.. :)

Vrh

PostPostano: čet 28.01.10 23:03 

Film je prava fikcija za svakog tko je malo proučavao fenomen otmice osim one scene kad kažu da je dijete otišlo kroz zid što je navodno moguće. Od tolike dernjave u filmu bolile su me uši, još jedna fikcija budući da si pri otmici navodno paraliziran, onda još jedna fikcija je ono govorenje na sumerskom kao ja sam Anu, nekakav bog, itd..., onda ono lebdenje prilikom hipnoze što nikad mislim nije zabilježeno, onda svi stalno viđaju sovu ali mislim da stvar nije toliko univerzalna nego više pojedinačna, tj. ovisi od osobe do osobe ovisno od osobnih iskustava i misli, itd.... pa ti stave takvu paravan memoriju, ako si npr. religiozan vidjet ćeš Isusa ili tako nešto, onda ono da dosta ljudi počine samoubojstvo, mislim da to baš nije slučaj u stvarnosti iako ne kažem da nije moguće. Onda isto kad ulaze kroz vrata oni su nekakve sjene i žure se poput ljudi da nekog uhvate, opet fikcija jer za to nema potrebe zbog paralize. Znanje u ovakvim situacijama zaista štiti, da ne znam o tome sigurno ne bih mogao spavat po noći kao Artist ali ovako je to zaista pomalo komično. I film nije utemeljen na nikakvim stvarnim događajima nego izmišljen ali temelji se na otmicama, što znači da ipak ima neke površne istine u njemu.

Citat:
eznam zašto, ali bez obzira na sve i dalje me drma pomalo ko neki strah, nesigurnost kada se dotaknem pitanja vanzemaljaca ( u večernjim satima pogotovo, kada sunce umre ). Kao recimo ovaj nimalo strašni film :D .

Pazi se možda ti dođu u posjetu po noći a ti nemaš soka da ih počastiš, šta ćeš onda. Run Forest, run.

Vrh

PostPostano: sub 30.01.10 18:27 
Citat:
Znanje u ovakvim situacijama zaista štiti, da ne znam o tome sigurno ne bih mogao spavat po noći kao Artist ali ovako je to zaista pomalo komično. I film nije utemeljen na nikakvim stvarnim događajima nego izmišljen ali temelji se na otmicama, što znači da ipak ima neke površne istine u njemu.

Nemam problema sa spavanjem, samo sa likom i djelom vanzemaljaca. :D

Makar su mi poznate te stvari koje si spomenio i dalje mi nije ugodno petljati sa temama otmice, vanzemaljaca i slično. Jednostavno neka nelagoda se zna javiti, ali ništa strašno da nebi mogao spavati. Neznam, al eto dešava se, pa ne volim ni horore baš gledati jer mi izazivaju nelagodu, ali sada nema velike nelagode kao prije, ali je ima. Možda ima neke povezanosti.

Citat:
Pazi se možda ti dođu u posjetu po noći a ti nemaš soka da ih počastiš, šta ćeš onda. Run Forest, run.

Samo ću im dati jabuku svakom, pokazati vrata i poželjet im sreću u životu i reću da me ne zanima njihova religija. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: pon 15.02.10 16:02 

Evo jednog filma, stariji je , zove se lord of war, gledao sam ga ranije ali je sada stavljen na youtube, radi se o trgovcu oružja i kako funkcionira prodaja oružja u svijetu:
Uživajte!

http://www.youtube.com/watch?v=1KGu0FMDJfk

Vrh

PostPostano: čet 18.02.10 21:07 
Site Admin

Cudi me da sam tek sada naisao na ovaj odlican film Dzejmsa Kamerona: http://www.imdb.com/title/tt0114558/
Kameron je stvarno oduvek bio veliki vizionar.

Svidela mi se i ova pesma u filmu: http://www.youtube.com/watch?v=9LUvqfrKQwc

Na odjavnoj spici je i ova zanimljiva pesma: http://www.youtube.com/watch?v=h4D1xvfbNM0

Vrh

PostPostano: pet 19.02.10 23:13 
Site Admin

Pogledao sam Avatara u 3D-u.
Mislio sam da ce prica biti bezveze ali je ustvari bas lepo odradjena. Sustina je u borbi izmedju bica koja zive u sazivotu sa prirodom (vanzemaljaca) i bica masina, ratovanja i eksploatacije (ljudi).

Ima tu jos dosta zanimljivih detalja sto se tice zivota vanzemaljaca. Rekao bih da ima puno ezoterickih predstava, ali buduci da vecina ljudi nisu upuceni u te oblasti, njima ce to izgledati samo kao jos jedna sporedna stvar u pozadini price.

Sto se tice 3D-a, mogu reci da mi se efekat dodatne dimenzije svideo, mada je u brzim scenama jako tesko za pracenje jer se gubi fokus. Nije mi bilo muka niti me je bolela glava, ali su me bolele oci vec posle 45 minuta jer sam non stop morao da menjam fokus pogleda. :?

Mislim da ce ovaj 3D biti odlicna stvar ali tek kad se ukinu naocari, a to ce biti za par godina.

Vrh

PostPostano: sub 20.02.10 23:35 

Citat:
Na odjavnoj spici je i ova zanimljiva pesma:

Super je pjesma!

Vrh

PostPostano: pet 26.02.10 17:57 
Site Admin

3D filmovi i problemi sa vidom

Stručnjaci sa američkog UC Berkley univerziteta su upozorili da prekomerno izlaganje 3D tehnologiji može da izazove kod određenog broja ljudi probleme sa simptomima koji su slični simptomima zamora očiju. Međutim, ovi istraživači navode da industrija radi blisko sa doktorima i stručnjacima za vid sa ciljem obezbeđivanja najprijatnijeg 3D doživljaja. Kod određenog broja ljudi kada počnju da gledaju ovakav film sve je u redu ali nakon određenog vremena, najčešće već posle 20 minuta, počinju da osećaju nelagodnost i zamor. Naučnici objašnjavaju da je najverovatniji razlog za ovog često pomeranje oka koje dovodi do toga da se pojavi zamor.

itsvet.com

O ovome sam pricao. Bolele su me oci jer sam morao cesto da menjam fokus ociju.

Vrh

PostPostano: pet 26.02.10 21:42 
Site Admin

alex je napisao/la:
da DAJES onda kad te netko nesto PITA, ali kad te taj pita iz dubine dushe, itd...

Evo slikovitog primera sta se desi ako pokusamo nekome da na silu "otvorimo oci": http://www.youtube.com/watch?v=wqKFadyJxwg

Vrh

PostPostano: sub 27.02.10 17:09 
Baš sam danas odgledao They Live, što već dugo namjeravam, ali nikada, dok me juče ne podsjeti Persej onim klipom iz filma, pa eto danas i to napravih.

Film je jako zgodan, dosta dobro je prikazana suština svijeta danas, onakvim kakvim je više manje, pod pokroviteljstvom psihopatije i njihove "visočije" bratije. Ali vidim da se pokušalo nekako odvući misli gledatelja u tom smjeru da "I mi njima moramo proliti mozak za sve što su nam uradili i za sve što nam rade i što će nam možda raditi!", na način da ona dva glavna lika kao neki terminatori kose "njih" jer oni nisu mi, tj. živi, i to bez imalo problema i grizodušja. Elementi filma koji odlično prikazuju ovaj današnji svijet se pokušalo, stavljajući malo veći naglasak na akciju i klanje "njih", osvetu, mržnji i "oko za zub za zub", tj. na nasilni i krvavi put kao jedini, ko da nema mirnog puta, zamaskirati i marginalizirati. Što je vjerovatno odvratilo većinu gledatelja. Ali opet nemože se očekivati da će ikoji film biti perfektan, malo istine i laži uvijek ide skupa ( najčešče ), a nekada jednostavno puno iskrivljene istine ili pak samo puno laži, makar u ovom filmu ima dosta toga, po meni, istinitoga što možemo opažati oko nas. A opet ovi "vanzemaljci" iz filma mogu simbolizirati i mnogo toga drugoga, ovisno iz kojeg kuta gledamo, ima više dimenzija.

Inače, preporučam film za gledanje, meni nije bio loš, iako je priča mogla biti malo bolje ispričana, ali ništa strašno. :)

Vrh

PostPostano: sub 27.02.10 17:37 
Site Admin

Citat:
Ali vidim da se pokušalo nekako odvući misli gledatelja u tom smjeru da "I mi njima moramo proliti mozak za sve što su nam uradili i za sve što nam rade i što će nam možda raditi!", na način da ona dva glavna lika kao neki terminatori kose "njih" jer oni nisu mi, tj. živi, i to bez imalo problema i grizodušja. Elementi filma koji odlično prikazuju ovaj današnji svijet se pokušalo, stavljajući malo veći naglasak na akciju i klanje "njih", osvetu, mržnji i "oko za zub za zub", tj. na nasilni i krvavi put kao jedini, ko da nema mirnog puta, zamaskirati i marginalizirati. Što je vjerovatno odvratilo većinu gledatelja. Ali opet nemože se očekivati da će ikoji film biti perfektan, malo istine i laži uvijek ide skupa ( najčešče )

Da. Mislim da vecina holivudskih filmova koji imaju dosta istine u sebi takodje imaju i dosta lazi. To je nesto na sta se covek mora navici u ovom svetu. :?

Citat:
makar u ovom filmu ima dosta toga, po meni, istinitoga što možemo opažati oko nas.

Slazem se. Zbog toga mislim da vredi pogledati ga.

Citat:
A opet ovi "vanzemaljci" iz filma mogu simbolizirati i mnogo toga drugoga, ovisno iz kojeg kuta gledamo, ima više dimenzija.

Ja bih rekao da oni predstavljaju psihopate a ne vanzemaljce. Cak i po izgledu vise lice na neke mrtve ljude nego na vanzemaljce.

Citat:
Inače, preporučam film za gledanje, meni nije bio loš, iako je priča mogla biti malo bolje ispričana, ali ništa strašno. :)

Ko hoce celu "pricu" taj mora da pogleda dosta filmova. :wink:

Vrh

PostPostano: sri 03.03.10 07:55 

Večeras na RTS 2 u 22:45 ima film "Preokret sudbine" sa sjajnom Glen Klouz.
S obzirom da ustajem rano svakog dana i da je to za mene strahovito kasno, rešila sam da navijem sat pola sata pre početka filma, napravim ugođaj sebi i uživam u sjajnoj drami..

Vrh

PostPostano: pet 05.03.10 17:52 
Site Admin

Ne znam kakav ce biti film, ali mi se mnogo svidja trejler: http://www.youtube.com/watch?v=1AwvuirSEAA

I on ce biti radjen u 3D. Vidim ja da ce mene oci mnogo boleti ove godine. :mrgreen:

Vrh

PostPostano: čet 11.03.10 20:58 
Site Admin

Jos jedan trejler za Tron: http://www.youtube.com/watch?v=P78pl1FUXfA

Ovo ce definitivno biti fenomenalan film.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 175 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Sljedeća

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: