www.svjesnost.com
Sada je: pet 10.09.10 14:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 
Autor Poruka

PostPostano: ned 28.06.09 19:02 
Site Admin

Naletjela sam na ove knjige, pa da podijelim:

Citat:

Dijagnostika karme je napisao/la:
Kod mene je na pregled došla žena sa suzama u ocima i govori:
- Razvela sam se od muža, živjeli smo vrlo loše, osjecala sam da on na mene
nekako negativno djeluje, kod mene se nešto pocelo dešavati sa psihom. Kad smo se razveli, mada imamo troje djece, postalo mi je mnogo lakše, i cak sam zapjevala. Pola godine se nismo vidjeli, ali je nedavno došao. Odmah sam se pocela loše osjecati, kcer je pocela histerizirati, sin je poceo nocu mokriti u krevet, drugoj kceri je takoder loše. Možda je to, nekako, u vezi s njegovim dolaskom?
Ovdje nisu bila potrebna dugotrajan ispitivanja.
- Na žalost, to što je cijeloj obitelji postalo loše nije slucajno. Vaš suprug je vampir, on uzima od djece energiju, sudbinu, zdravlje, loše utjece na njihov karakter, ukljucuje svoje negativne programe u strukture bioenergetskih ovoja djece. On je vrlo egoistican covjek. Tako kruto oduzimanje energije od svoje djece govori o tome da ima vrlo negativnu karmu.
Sudeci po energiji, kod njega je veliko iskljucenje iz Svemira, iskljucenje iz ljubavi, velika je unutrašnja agresija, egoizam, raspad duše, zato je bio prisiljen biti vampir. To je
klasican slucaj. Vampirizam je naslijedio i po majcinoj i po ocevoj liniji. To što se desilo s djecom može se vrlo brzo srediti, ali je bolje da se ubuduce ne vidaju s ocem.

Moja analiza pokazuje da je vampirizam teška bolest zato što razara covjekovu
dušu i prenosi se na potomke, njene posljedice se ne primjecuju odmah, ponekad se razaranje prenosi na nekoliko pokoljenja.

* * *

U osnovi vampirizma je nepravilno razumijevanje svijeta.

Mlada djevojka me pita, da li se pravilno puni energijom, zamišljajuci bujicu plavog plamena, koji ulazi u nju. Promatram karmicke strukture za vrijeme njene vježbe i vidim da je to narušavanje zakona.

Bilo koje namjerno uzimanja energija; od prirode, iz Svemira, od Sunca - to cvrst stav da covjek nema energije i da je negdje treba uzimati . To je pretpostavka za razvoj vampirizma.

Glavna greška tog stava je u tome što covjek ne ujedinjuje energiju i
duhovnost, vec ih razjedinjuje. Kad osjecamo ljubav prema Svemiru, mi dobivamo
ogromnu kolicinu energije. Treba se pouzdati u više razine energije: u duhovnost, u blagost, u ljubav – da bi se dobivalo dovoljno energije, treba živjeti tim pojmovima. Cim pocnemo o energiji razmišljati apstraktno, odvajajuci taj pojam od pojma “duhovnost” i “moral”, odmah osudujemo duhovne strukture na ništavnost i punimo energijom samo fizicko tijelo. Covjek mora znati, da energija koja se dobija kroz više osjecaje, lijeci njegovo tijelo, sudbinu, dušu. Mehanicki pristup i orijentacija na grubu energiju dovodi do toga da
se zbiva iskrivljenje nježnih duhovnih struktura, a potrošacki stav u bilo kojem obliku vodi k degradaciji.

* * *

Prisjecam se još jednog slucaja. Mladog covjeka su naucili punjenju energijom iz Svemira i on je to vježbao nekoliko puta dnevno, i na kraju krajeva postao vampir svom ucitelju. Rezultat je jadan - pocele su deformacije njegovih duhovnih struktura.

Pala mi je na pamet ideja da ispitam kako je ta djelatnost djelovala na ljude prije
2000 godina? Testiranje govori u Vrlo visokim parametrima. Iz toga se može zakljuciti da je ta aktivnost funkcionirala onda prekrasno, ali kako se ne može dva puta uci u jednu te istu rijeku, tako se ne treba beskonacno dugo koristiti starim tehnikama. Zaboravljamo da se nije izmijenio samo covjek vec i svijet koji ga okružuje. Fizicke metode usavršavanja su sada neefikasne, orijentacija obavezno mora biti usmjerena k duhovnom razvoju.

Vrijeme nije linearna kategorija. I buduci se toliko izmijenila brzina svih procesa, znaci da se je nužno izmijenila i energetska struktura koja obavija svijet. No, mi se ponašamo kao da se u svijetu ništa na zbiva, pokušavamo se osloniti na stare metode i znanja.

----
http://en.wikipedia.org/wiki/Diagnostics_of_Karma

Vrh

PostPostano: sub 03.10.09 20:51 
Site Admin

Iz knjige 11, 103 strana:

Citat:
- Jedan naš suradnik-filozof ispricao nam je zanimljivu pricu.
Na konferenciji u Ekaterinburgu nastupao je jedan akademik. Sjetio
se poznate cinjenice: covjeka se može dovesti u stanje hipnoze i on
ce otici nazad, u prošlost i proživjet ce ono što je tada bilo, opisujuci
sve do najmanjih podrobnosti, kao da se to sada dogada. Tako su
znanstvenici odlucili napraviti sljedeci eksperiment: hipnotizira­
li su covjeka i nisu ga poslali u prošlost nego u buducnost, tjedan
dana unaprijed.

I covjek je poceo prepricavati gdje se nalazi, poceo
je opisivati mjesto, situaciju, pokucstvo - sve što se dogodilo (nakon
toga se nicega nije sjecao). Taj su zapis pohranili. Za tjedan dana su
provjerili - stvarno, u to doba on je dospio upravo na ono mjesto i
u onu situaciju koju je tjedan dana ranije tocno do najsitnijih de-talja opisao. Pokus su ponavljali više puta s drugim ljudima - i oni
su u sadašnjosti proživljavali ono što ce se dogoditi u buducnosti:
za jedan dan, mjesec dana i tako dalje. Zatim su provjerili - sve se
poklapalo.
:shock:

Tada su covjeka pod hipnozom poslali unaprijed tride­
set godina. Neobicno, ali on nije samo opisivao situaciju - njegov
se glas poceo mijenjati na staracki, podrhtavajuci, izoblicile su se i
crte lica, tj. kao da se pretvorio u starca. (Nažalost, situaciju koju im
je opisao nije moguce sada provjeriti, potrebno je pricekati trideset
godina.)

Tako ti eksperimenti dokazuju da buduce vec postoji. No je li
sve predodredeno?
Ako se covjeka pošalje u buducnost gdje ga ceka
smrt, može li on u ovom trenutku, u sadašnjosti, nešto promijeniti?

:hm:

Vrh

PostPostano: ned 04.10.09 11:53 

Citat:
Ako se covjeka pošalje u buducnost gdje ga ceka
smrt, može li on u ovom trenutku, u sadašnjosti, nešto promijeniti?

Nemože i u tome je poenta i o tome govori Gurdjieff kada kaže da ne posjedujemo volju,a pola nas niti dušu "Čovjek ništa nemože da čini sve se dešava".
Zakon slučajnosti određuje čovjekov život zato je na neki način sve predodređeno u njegovom životu,on nema u rukama alat da nešta promijeni,većina ljudi su prazni i pod utjecajem su viših zakona od kojih je slučajnost ta koja mu kroji život.
To me podsjeća na puža koji cijeli svoj vijek ide u jednom pravcu i slijedi taj pravac,nemože drugačije takav je zakon,a kako izbjeći zakonu,šta točno raditi za napredak,to je pitanje za "izlazak iz ove realnosti" u kojem prema Cs,samo 3 000 ljudi su uspjeli.

Upon meeting a Zen master at a social event, a psychiatrist decided to ask him a question that had been on his mind. "Exactly how do you help people?". "I get them where they can't ask any more questions," the Master answered

Vrh

PostPostano: ned 04.10.09 13:29 

Citat:
Nemože i u tome je poenta i o tome govori Gurdjieff kada kaže da ne posjedujemo volju,a pola nas niti dušu "Čovjek ništa nemože da čini sve se dešava".

Ne bih se složio s tim, ima više budućnosti, i stvaraš svoju budućnost na temelju sadašnjosti a time i prošlosti, iako gledano tako sve čeka smrt jednog dana što nije ništa nenormalno. Jedino možeš promijenit svoje navike i ponašenja tako da ućiniš svoj život boljim i pozitivnijim, sretnijim. Mislim da je Gurdjieff trebo reći da ljudi isto ne posjeduju znanje, ali ta njegova rečenica se mislim odnosila na općenito stanje u svijetu, kako svijet funkcionira. Uvijek imaš mogućnost da uspostaviš kontrolu nad svojim životom ako ne možeš promijenit svijet u kojem živiš u bolje mjesto, i previše ljudi se koncentrira na okolinu umjesto na svoj razvoj jer okolinu nikad ne možeš promijenit, to ona mora sama.

Vrh

PostPostano: ned 04.10.09 17:28 

Citat:
ali ta njegova rečenica se mislim odnosila na općenito stanje u svijetu, kako svijet funkcionira.

Ne na svijet već na ljude se to odnosi.
Citat:
Ne bih se složio s tim, ima više budućnosti, i stvaraš svoju budućnost na temelju sadašnjosti a time i prošlosti, iako gledano tako sve čeka smrt jednog dana što nije ništa nenormalno. Jedino možeš promijenit svoje navike i ponašenja tako da ućiniš svoj život boljim i pozitivnijim, sretnijim

Iskreno,ljudi nemogu ništa promijeniti,ima više budućnosti to je istina,ali samo ČOVJEK u pravom smislu te riječi može nešto promijeniti,ovakvi kakvi smo nemamo šanse.

Upon meeting a Zen master at a social event, a psychiatrist decided to ask him a question that had been on his mind. "Exactly how do you help people?". "I get them where they can't ask any more questions," the Master answered

Vrh

PostPostano: ned 04.10.09 19:02 

Citat:
Ne na svijet već na ljude se to odnosi.

po meni se općeniti svijet sastoji od općenitih ljudi stvar je u tome na koje ljude se to odnosi? One koji nemaju znanje i volju. Nije baš realno svrstavat sve u isti koš kad znamo da su svi različiti.

Citat:
Iskreno,ljudi nemogu ništa promijeniti,ima više budućnosti to je istina,ali samo ČOVJEK u pravom smislu te riječi može nešto promijeniti,ovakvi kakvi smo nemamo šanse.

Mislim da na nama nije da ništa promijenimo i mislim da ne moramo ništa mijenjati jer smo u manjini i trebamo se podsjetit da smo izabrali ovaj život kakav je da nešto naučimo( a i sumnjam da će se nešto promijenit), kad bi bilo sve po našem to bi bilo narušavanje volje i ops akt jer ima drugih koji imaju svoje lekcije za proći. Ono što trebamo je rad na sebi i znanje i pomoć onima koji ju traže. I ovako i onako ovaj svijet kakav je završava i ne treba biti tužan zbog toga već radovat se smrti iluzije, te što je najvažnije treba zadržat nadu. Kako su C's rekli treba djelovat za svoju sudbinu i pustit okolinuda radi što ih je volja :wink:

Vrh

PostPostano: ned 04.10.09 21:30 

Citat:
po meni se općeniti svijet sastoji od općenitih ljudi stvar je u tome na koje ljude se to odnosi? One koji nemaju znanje i volju.

NA koje ljude,pa na sve,nema tu različitosti,to je zabluda da smo mi ljudi različiti,svi smo mi isti,mislim na obične ljude znači kategorija br.1-2-3,oni su uvijek isti,pa opet bez obzira što su isti svi ti ljudi oni sami misle da su različiti,pa tako imamo apsurdnu situaciju gdje ljudi misle da znaju,misle da žive,misle da jedu,piju,misle da rade,oni to misle,ali u biti nisu.

Citat:
Nije baš realno svrstavat sve u isti koš kad znamo da su svi različiti.

Opet sve ovisi na koga se to odnosi ovakvi kakvi smo sve je to isto,tu nema različitosti,jedina razlika je to što jedni posjeduju volju i dušu (bez volje nema znanja,znanje bez volje je izgubljeno znanje,a znanje s voljom je obrnuta situacija,a imati volju je slično kao i umrijeti svjesno za ovaj "svijet",jel netko mora "umrijeti" da bi progledao).Jedni mogu da čine dok drugi misle da čine i cijeli život spavaju sanjajući "život".To je jedina razlika između ljudi.
Jedni JESU,drugi NISU.
Tek onaj koji posjeduje samosvijest se razlikuje i različit je od ostalih,ovi drugi su svi isti.

Vrh

PostPostano: ned 04.10.09 21:42 
Site Admin

Na rubu znanosti - Dijagnostika karme:

Kod:
http://rapidshare.com/files/280164386/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-09-14_-_Od_dijagnostike_karme_do_alternative_u_sportu.part1.rar
http://rapidshare.com/files/280162037/Na_Rubu_Znanosti_-_2009-09-14_-_Od_dijagnostike_karme_do_alternative_u_sportu.part2.rar

Izvor: http://www.galaksija.info/forum/viewtopic.php?p=73829&#p73829

Vrh

PostPostano: ned 04.10.09 22:11 

Citat:
Opet sve ovisi na koga se to odnosi ovakvi kakvi smo sve je to isto,tu nema različitosti, jedina razlika je to što jedni posjeduju volju i dušu

Pa zato smo svi isti-jednaki jer smo svi dijelovi jednog te istog i kako će onda jedan dio toga biti bolji od drugoga, a opet različiti zbog te samosvijesti,duše, volje, to hoću reći,oko ostalog se apsolutno slažem.

Vrh

PostPostano: uto 20.07.10 00:24 
Site Admin

U Prvoj knjizi dao je jos jedan primer svog iskustva sa energetskim vampirizmom:

Citat:
Ovog puta sam odlučio provjeriti svoje mogućnosti, Odredio sam sebi određeno
opterećenje i počeo dnevno primati 30 do 40 ljudi. Zanimalo me je koliko mogu izdržati.
Osjećaji su bili neobični. Poslije tjedan dana takvog rada počeo sam se zamarati, dolazio
sam kući jedva živ, boja lica mi je postala zelenkasta. Zatim sam primijetio da se kod
mene nešto dešava s bioenergijom, pojavio se osjećaj kao da mi “kuha” mozak. Ponašao
sam se prema sebi kao istražitelj i radeći pod maksimalnim opterećenjem, nisam prekinuo
taj eksperiment: zanimalo me je kako će se organizam isčupati iz takve situacije. I
organizam nije postupio na najbolji način... samo što to odmah nisam shvatio.
Na prijemu sam imao mladu ženu. Za dvije seanse sam eliminirao njene teškoće
rekao joj neka dođe još jednom, jednostavno radi kontrole. Kad je došla slijedeći put,
primijetio sam kod nje čudne promjene: postala je blijeda, pojavile su se alergijske reakcije
i psihički poremećaji. Nisam mogao to shvatiti. Uzeo sam broj njenog kućnog telefona i
pokušao ju liječiti na daljinu telefonom, a majku sam zamolio da napiše što se dešava s
kćeri. To je za mene bio sasvim nestandardni slučaj - nakon mog djelovanja se je stanje
pacijenta pogoršavalo i to primjetno. Na onim mjestima gdje sam prelazio rukama na
odstojanju od 20 do 30 centimetara iznad tijela, pojavio se svrbeći osip. Kad sam pročitao
to što je majka napisala, s užasom sam shvatio što se dešava. Razumio sam: to što ja
radim je vampirizam. Ja sam od nje uzimao energiju. Preopteretivši svoj organizam, ja
sam sebe isprovocirao na podsvjesni vampirizam i počeo sam uzimati energiju od svojih
pacijenata.
Trebalo je prekinuti liječenje, zato jer će se moj organizam odsada u bilo kojoj
kritičnoj situaciji izvlačiti baš tako - uzimanjem energije od nekog drugog. To je za mene
bila bezizlazna situacija.

Vrh

PostPostano: sub 04.09.10 15:27 

Pleade o Lazarevu

Pošto jako mnogo cjenim Lazareva i njegov rad, te dosta vremena posvjećujem izučavanju njegovih knjiga odlučio sam se da pokušam doći do nekih odgovora (kanaliziranih) vezano za njega, njegov rad i ponešto vezano za neke tehnike koje on često savjetuje da se rade. Na zadnja dva pitanja je i Lazarev davao odgovore pa sam htio da uporedim. Pitanja sam indirektno postavljao na http://poruke.weebly.com

Pitanje: Sta je misija Ruskog iscijeljitelja Sergej Nikolajevica Lazareva, koja je njegova univerzalna istorija, da li je on "napredna dusa" iz drugog sistema?

Pleade: On je ovdje da pomogne drugima, da ih prosvijetli, da im pomogne da nadju svoje svijetlo, svijetlo stvaraoca. On je tu takodjer da podijeli svoja iskusenja, svoje unutrasnje borbe, to je najveci dio njegovog procesa ozdravljenja: On dijeli svoja iskustva, ono sto on smatra teskim i sto je iskusenje za njega moze pomoci drugima da pronadju svoje vlastito iscijeljenje. Kad cujete price, kad cujete necije iskustvo, to nije zanemarivo. Kad ispricate svoju licnu pricu vi kazete drugima da oni nisu sami, da ste i vi iskusili situaciju koja je veliko iskusenje za vas bez obzira kako ste daleko na svom duhovnom putu. koliko ste napredni. To moze staviti mnogo ljudi u stanje mira i olaksati im njihova iskusenja. Dakle ne mozete zanemariti znacaj tih prica, tih dozivljaja koji vam drugi prezentiraju.

Kad je u pitanju "napredna dusa" ta tema je pomalo "klizav teren" zato sto je ego tu u pitanju. Ponovit cemo opet: vise nije bolje ono je samo razlicito. Da on je proveo vrijeme sakupljajuci razlicita iskustva, neka od njih u drugim galaksijama, neka u ovoj . Mi vas upozoravamo da je ego veoma prisutan u njegovom slucaju i to je dio na kom on radi (kako da prevazidje zamke ega)

Nastavljeno 30 augusta 2010

Pitanje: Da li je moguce izvuci negativne emocije iz buducih dogadjaja koja se mogu desiti u nasem zivotu te inegrirati te emocije i na taj nacin sprijeciti te negativne dogadjaje.

Pleade: Ne radi se toliko o ekstrakciji emocija koliko o tome da napravite izbore koji su u domenu visih emocija i frekvencija te na taj nacin se pomaknete u drugu vremensku liniju u kojoj se ti dogadjaji nece desiti. Nije slucaj da je nesto kreirano pa unisteno, sve je tu u pitanju je izbor vibracija gdje sebe dovedete na mjesto na kojem zelite biti.

Sada, evo vam jedna ideja koja ce vas natjerati da se zamislite. Postoje drugi dijelovi vas koji imaju buduca iskustva kroz koja uce i kako se to desava oni vama salju informaciju, vi ste s njihove perspektive njihova proslost. Kao sto smo rekli ovaj koncept ce vas izbaciti iz vaseg uma, i to je ono sto mi hocemo da vam predstavimo nove koncepte. Vrijeme je svakako ilizija, vi ste se doveli na to mjesto koje ima set koji zelite iskusiti. To je ponekad u buducnosti a ponekad u proslosti. Postoji linija razvoja dogadjaja i vi odlucujete gdje na toj liniji zelite biti.

EDIT:

NASTAVLJENO 31 augusta 2010

Pitanje: Da li postoji bilo kakav opasnost vezana za Reiki tehniku, bilo za iscijelitelja ili pacijenta? Da li nesto moze krenuti na krivu stranu ako iscijelitelj ili pacijent nisu spremni za to?

Pleade
: Mi to ne bismo zvali opasnost, jer to je stvar perspektive. To radije zovemo lekcije, gdje morate nauciti da razlucite sto vam odgovara, da se oslobodite ega kako bi ste dozvolili protok energije. Ali da li mi to smatramo opasnim, ne! Da li mozete imati iskustva koja ego moze smatrati neprijatnim, da! Ali da li je to opasno, ne! Vi propustate izvornu energiju u tom procesu i bili sto u vasem egu, u vasoj osobenosti sto donosi sudove ili je izvan ravnoteze bit ce pojacano i projecirano tako da ga vidite. Ali mi to ne smatramo opasnim, ne. Ali ponovo vi mozete kreirati neke stvari, vas ego moze biti povrijedjen, obicno vezano za dominaciju, moc, to moze biti aktivirano. Vi nikad necete preuzeti nesto za sto niste spremni. Vi necete propustiti vise energije kroz svoje tijelo no sto ste za to spermni. I ako se nesto aktivira, pogodite sta. To je upravo ono sto ste zeljeli i zbog cega ste kreirali taj dogadjaj.

Opasnost podrazumijeva da ste u stanju zrtve. I vi to niste, vi nikad niste zrtva. I sa te perspektive ne postoji opasnost, postoji samo kreacija i izrazaj /ekspresija.

Pitanje: Da li je meditacija neophodna za proces duhovnog uzdizanja?

Pleade: Naglasak nije na meditaciji nego na stanju gdje ste skoncentrisani na svoju cakru srca, na taj za vas novi operativni sistem gdje je srce u centru a ne um. Kad meditirate vi napustite svoj um. Sto se desava dok meditirate, dok svjesno disete vi pomjerite svoj operativni sistem iz uma u srce. Vi se pomerite u drugi filter. Razum je filter za linearnu perspektivu, srce je filter za multidimenzionalnu perspektivu. Kako bi ste imali visu i prosirenu perspektivu morate raditi kroz multidimenzionalni filter. Meditacija je sredstvo koje vam moze pomoci da se pomjerite u drugi operativni sistem. Da li morate koristiti meditaciju, da li je to jedino sredstvo da postignete pomak, ne! Da li je korisna, da ekstremno je korisna. Da li morate da meditirate, ne! Ne znaci da morate sjediti u lotus poziciji 30 minuta dva puta dnevno kako bi ste tamo dospjeli. Setnja i svjesno disanje i pomak paznje na diasanje, na tijelo ce vas pomjeriti izvan uma. Postojji mnogo nacina da dospijete tamo, na vama je da odaberete.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11 post(ov)a ] 

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.

Traži:
Forum(o)Bir: