Pleade o LazarevuPošto jako mnogo cjenim Lazareva i njegov rad, te dosta vremena posvjećujem izučavanju njegovih knjiga odlučio sam se da pokušam doći do nekih odgovora (kanaliziranih) vezano za njega, njegov rad i ponešto vezano za neke tehnike koje on često savjetuje da se rade. Na zadnja dva pitanja je i Lazarev davao odgovore pa sam htio da uporedim. Pitanja sam indirektno postavljao na
http://poruke.weebly.comPitanje: Sta je misija Ruskog iscijeljitelja Sergej Nikolajevica Lazareva, koja je njegova univerzalna istorija, da li je on "napredna dusa" iz drugog sistema?Pleade: On je ovdje da pomogne drugima, da ih prosvijetli, da im pomogne da nadju svoje svijetlo, svijetlo stvaraoca. On je tu takodjer da podijeli svoja iskusenja, svoje unutrasnje borbe, to je najveci dio njegovog procesa ozdravljenja: On dijeli svoja iskustva, ono sto on smatra teskim i sto je iskusenje za njega moze pomoci drugima da pronadju svoje vlastito iscijeljenje. Kad cujete price, kad cujete necije iskustvo, to nije zanemarivo. Kad ispricate svoju licnu pricu vi kazete drugima da oni nisu sami, da ste i vi iskusili situaciju koja je veliko iskusenje za vas bez obzira kako ste daleko na svom duhovnom putu. koliko ste napredni. To moze staviti mnogo ljudi u stanje mira i olaksati im njihova iskusenja. Dakle ne mozete zanemariti znacaj tih prica, tih dozivljaja koji vam drugi prezentiraju.
Kad je u pitanju "napredna dusa" ta tema je pomalo "klizav teren" zato sto je ego tu u pitanju. Ponovit cemo opet: vise nije bolje ono je samo razlicito. Da on je proveo vrijeme sakupljajuci razlicita iskustva, neka od njih u drugim galaksijama, neka u ovoj . Mi vas upozoravamo da je ego veoma prisutan u njegovom slucaju i to je dio na kom on radi (kako da prevazidje zamke ega)
Nastavljeno 30 augusta 2010
Pitanje: Da li je moguce izvuci negativne emocije iz buducih dogadjaja koja se mogu desiti u nasem zivotu te inegrirati te emocije i na taj nacin sprijeciti te negativne dogadjaje.Pleade: Ne radi se toliko o ekstrakciji emocija koliko o tome da napravite izbore koji su u domenu visih emocija i frekvencija te na taj nacin se pomaknete u drugu vremensku liniju u kojoj se ti dogadjaji nece desiti. Nije slucaj da je nesto kreirano pa unisteno, sve je tu u pitanju je izbor vibracija gdje sebe dovedete na mjesto na kojem zelite biti.
Sada, evo vam jedna ideja koja ce vas natjerati da se zamislite. Postoje drugi dijelovi vas koji imaju buduca iskustva kroz koja uce i kako se to desava oni vama salju informaciju, vi ste s njihove perspektive njihova proslost. Kao sto smo rekli ovaj koncept ce vas izbaciti iz vaseg uma, i to je ono sto mi hocemo da vam predstavimo nove koncepte. Vrijeme je svakako ilizija, vi ste se doveli na to mjesto koje ima set koji zelite iskusiti. To je ponekad u buducnosti a ponekad u proslosti. Postoji linija razvoja dogadjaja i vi odlucujete gdje na toj liniji zelite biti.
EDIT:
NASTAVLJENO 31 augusta 2010
Pitanje: Da li postoji bilo kakav opasnost vezana za Reiki tehniku, bilo za iscijelitelja ili pacijenta? Da li nesto moze krenuti na krivu stranu ako iscijelitelj ili pacijent nisu spremni za to?
Pleade: Mi to ne bismo zvali opasnost, jer to je stvar perspektive. To radije zovemo lekcije, gdje morate nauciti da razlucite sto vam odgovara, da se oslobodite ega kako bi ste dozvolili protok energije. Ali da li mi to smatramo opasnim, ne! Da li mozete imati iskustva koja ego moze smatrati neprijatnim, da! Ali da li je to opasno, ne! Vi propustate izvornu energiju u tom procesu i bili sto u vasem egu, u vasoj osobenosti sto donosi sudove ili je izvan ravnoteze bit ce pojacano i projecirano tako da ga vidite. Ali mi to ne smatramo opasnim, ne. Ali ponovo vi mozete kreirati neke stvari, vas ego moze biti povrijedjen, obicno vezano za dominaciju, moc, to moze biti aktivirano. Vi nikad necete preuzeti nesto za sto niste spremni. Vi necete propustiti vise energije kroz svoje tijelo no sto ste za to spermni. I ako se nesto aktivira, pogodite sta. To je upravo ono sto ste zeljeli i zbog cega ste kreirali taj dogadjaj.
Opasnost podrazumijeva da ste u stanju zrtve. I vi to niste, vi nikad niste zrtva. I sa te perspektive ne postoji opasnost, postoji samo kreacija i izrazaj /ekspresija.
Pitanje: Da li je meditacija neophodna za proces duhovnog uzdizanja?
Pleade: Naglasak nije na meditaciji nego na stanju gdje ste skoncentrisani na svoju cakru srca, na taj za vas novi operativni sistem gdje je srce u centru a ne um. Kad meditirate vi napustite svoj um. Sto se desava dok meditirate, dok svjesno disete vi pomjerite svoj operativni sistem iz uma u srce. Vi se pomerite u drugi filter. Razum je filter za linearnu perspektivu, srce je filter za multidimenzionalnu perspektivu. Kako bi ste imali visu i prosirenu perspektivu morate raditi kroz multidimenzionalni filter. Meditacija je sredstvo koje vam moze pomoci da se pomjerite u drugi operativni sistem. Da li morate koristiti meditaciju, da li je to jedino sredstvo da postignete pomak, ne! Da li je korisna, da ekstremno je korisna. Da li morate da meditirate, ne! Ne znaci da morate sjediti u lotus poziciji 30 minuta dva puta dnevno kako bi ste tamo dospjeli. Setnja i svjesno disanje i pomak paznje na diasanje, na tijelo ce vas pomjeriti izvan uma. Postojji mnogo nacina da dospijete tamo, na vama je da odaberete.